ZAKRAMENTI


KRST

krst

Krstna nedelja je v naši župniji običajno vsako tretjo nedeljo v mesecu, razen če nedelja sovpada s kakšnim pomembnim praznikom ali žegnanjem.

Krst se obhaja po sveti maši, ki je v baziliki ob 10. uri. Priprava staršev in botrov na krst poteka v župnijskem uradu, in sicer v četrtek pred krstno nedeljo, v poletnem času ob 18. uri, v zimskem času pa ob 17. uri.

 POROKA

poroka

V naši župniji vsako leto v postnem času (februar, marec) poteka tečaj priprave mladih na poroko. Organizirano je 5 zanimivih srečanj, ki so ob sobotah od 15. do 17. ure.

Zaročenca se oglasita v župnijski pisarni, da prijavita poroko; ženitveni zapisnik se izpolni vsaj 1 mesec pred datumom poroke.


OBISK BOLNIKOV in SVETO MAZILJENJE

obisk bolnikov

Na njihovem domu duhovnika obiskujeva bolnike vsak prvi petek v mesecu in pred večjimi prazniki. Seveda pa z veseljem prideva tudi ob drugem času, za katerega se z nama dogovorite osebno ali po telefonu.

Bolnike na njihovo željo ali na željo svojcev obiščemo tudi v bolnišnici. Posebej pa vse, ki prebirate te vrstice, naprošava, da se na naju obrnete pravočasno, seveda lahko tudi ponoči, da našim župljanom, posebej umirajočim, podeliva sveto popotnico.


POGREB  

pogreb


Naše župljane spremljamo k večnemu počitku na 4 pokopališčih (Brestanica, Rožno, Stranje, Gorica pri Raztezu).

Pokopi in pogrebne svete maše se običajno obhajajo ob 17. uri v poletnem času in ob 15. oziroma 16. uri v zimskem času.

Ob nedeljah ni pogrebnih maš, razen če gre za klasični pokop.

 

2011 Vse pravice pridržane. Župnija Brestanica.
Izdelava: Izidor Šojč - izisojc(at)gmail.com
Joomla 1.7 templates by hostgator coupon