Brestanica - Lurška nedelja in svetovni dan bolnikov


received 1040682536511954Kljub temu, da smo imeli pretekla leta običajno na lurško nedeljo slabo vreme, se je v nedeljo 13.februarja sonce prebilo skozi oblake in nam poklonilo skoraj pomladni dan. V naši župniji namreč takrat praznujemo farni dan in svetovni dan bolnikov, ker je naša bazilika posvečena Lurški Mariji.

Ob 10.uri smo se zbrali v baziliki pri slovesni sveti maši, ki jo je daroval naš nekdanji kaplan g.Tomaž Šojč, župnijski upravitelj in bolniški duhovnik v Trbovljah. V pridigi nam je lepo približal lurško mater božjo in bolnike, za katere je ob koncu maše molil molitev namenjeno prav vsem bolnim na telesu in duhu. Hvaležni za čudovito slovesno sveto mašo, ki  jo je s prepevanjem in igranjem obogatil Mladinsko, otroški pevski zbor in z upanjem na uslišane prošnje k Mariji smo se veseli vrnili na svoje domove.

Že na praznik, Lurške Marije, 11.februarja pa je zvečer v baziliki romarsko sveto mašo v prisotnosti peš romarjev z lučkami iz videmske župnije in okolice tradicionalno daroval g. Janez Turinek.

2011 Vse pravice pridržane. Župnija Brestanica.
Izdelava: Izidor Šojč - izisojc(at)gmail.com
Joomla 1.7 templates by hostgator coupon